Hulp bij juridische en financiële vragen

Het kan eigenlijk iedereen overkomen: problemen op financieel of juridisch gebied. Maar wat als je er zelf niet meer uitkomt?

 

Bij Raad en Recht kun je als inwoner van gemeente Ommen of Hardenberg terecht voor gratis informatie en advies over bijvoorbeeld uitkeringen, belastingen of je rechten bij de overheid. We kunnen je ook helpen met het invullen van een formulier of als je een bezwaarschrift wilt schrijven.

 

Belastingteam 

Ons Belastingteam biedt je hulp bij aanvragen en wijzigingen bij de toeslagen, IB aangiftes en helpt bij betalingsregelingen of bezwaarschriften.

 

Juridische hulp

Je kunt ook bij ons terecht voor juridische vragen. Bijvoorbeeld over werk, ontslag, familiekwesties of problemen met producten of diensten die je koopt (consumentenrecht). Informatie en advies zijn gratis. Als je een laag inkomen en vermogen hebt kun je ook gratis gebruikmaken van het spreekuur, waarin je uitgebreider advies krijgt. Pas als blijkt dat je een advocaat of een mediator nodig heeft, moet je hiervoor betalen.

 

Raad en Recht is onafhankelijk en toegankelijk voor iedereen, ongeacht je leeftijd, nationaliteit, politieke overtuiging en/of levensbeschouwing.

 

Raad & Recht biedt kosteloos: 

  • Advies
  • Bemiddeling
  • Dienstverlening
  • Informatie
  • Verwijzing naar de juiste instantie